Nieuws

Mozilla komt met release candidate Firefox 3.6

In augustus vorig jaar toonde Mozilla de alphaversie van Firefox 3.6. In november volgde de bèta, en nu is er de eerste release candidate van Mozilla’s nieuwste browser.

De nieuwe browserversie bevat Personas (waarmee gebruikers de browser nog beter persoonlijk kunnen afstemmen) en schermt externe uitbreidingssoftware beter af van de broncode van de openbronbrowser.

Maar waar Mozilla met Firefox 3.6 vooral op inzet, is snelheid: kortere opstarttijden, een betere respons en hogere Javascript-prestaties.

Ook onder de motorkap zijn enkele wijzigingen aangebracht. Zo is er bijvoorbeeld ondersteuning voor de File-interface: een onderdeel van de HTML 5-standaard die taken zoals het uploaden van meerdere bestanden in een webtoepassing makkelijker moet maken.

Scripts niet tegelijk uitgevoerd
Een andere onderliggende aanpassing is het asynchroon uitvoeren van scripts. Hierdoor kan een webpagina sneller ingeladen worden en wacht het programma met het uitvoeren van bepaalde taken tot het zwaarste werk achter de rug is.

Mozilla had gehoopt Firefox 3.6 in 2009 te lanceren, maar verschoof de deadline en gaf zichzelf voor Kerstmis iets meer ontwikkeltijd cadeau.

Wie de nieuwe browser wil uitproberen, kan de release candidate van Firefox 3.6 vinden op de downloadsite van Mozilla.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business