Er is toch een ontwikkelaarskit (SDK) voor besturingssysteem Android 2.1 beschikbaar. Google heeft de software beschikbaar gesteld na kritiek van ontwikkelaars. Het vrijgeven van de SDK volgt kort nadat op het Android-ontwikkelaarsforum werd geklaagd dat Google de kit niet online zette. Dat terwijl de Google-telefoon Nexus One, die versie 2.1 gebruikt, al een week in omloop […]


Er is toch een ontwikkelaarskit (SDK) voor besturingssysteem Android 2.1 beschikbaar. Google heeft de software beschikbaar gesteld na kritiek van ontwikkelaars.

Het vrijgeven van de SDK volgt kort nadat op het Android-ontwikkelaarsforum werd geklaagd dat Google de kit niet online zette. Dat terwijl de Google-telefoon Nexus One, die versie 2.1 gebruikt, al een week in omloop was. Zo konden ontwikkelaars hun toepassingen niet aanpassen voor het nieuwe toestel.

Volgens Google bevat Android 2.1 geen opmerkelijke aanpassingen. Wat er bovenuit steekt zijn de bewegende wallpapers, die applicatiebouwers voortaan ook kunnen benutten.


[related_article id=”158901″]


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.