Nieuws

Megasalarissen bij ICT-top politie

Actualiteitenprogramma Nova heeft de hand weten te leggen op vertrouwelijke stukken van de politie. Daarin staat dat meerdere ICT’ers veel meer verdienen dan de balkenendenorm van 181.000 euro.

 

Zo kan interim-manager Hans Kamphuis rekenen op een maximaal bedrag van 376.000 euro. Hij is sinds deze zomer algemeen directeur bij de Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland; de organisatie die verantwoordelijk is voor de computerinfrastructuur van alle korpsen. Naast Kamphuis zijn er nog zes externe ICT-experts die ver boven het salarisplafond verdienen, en nog 375 ingehuurde specialisten die een bedrag van 201.000 euro vragen.

Minister Ter Horst op het matje
De salarisafspraken zijn gemaakt onder de verantwoordelijkheid van Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken. SP-kamerlid Ronald van Baak eist verantwoording en wil een onafhankelijk onderzoek. Ook voorzitter Han Busker van de politiebond is woedend: “Werkelijk te gek voor woorden dat in een tijd dat de politie elke cent moet omkeren, dit soort bedragen aan mensen wordt gegeven.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business