Facebook gaat zijn gebruikers helpen beveiligen. Het bedrijf werkt voortaan samen met McAfee. Leden kunnen de software van deze beveiliger zes maanden gratis gebruiken. Ook komt er een programma om de pc’s van gehackte accounts weer in orde te brengen. De samenwerking komt erop neer dat leden van Facebook het pakket McAfee Internet Security Suite […]


Facebook gaat zijn gebruikers helpen beveiligen. Het bedrijf werkt voortaan samen met McAfee. Leden kunnen de software van deze beveiliger zes maanden gratis gebruiken. Ook komt er een programma om de pc’s van gehackte accounts weer in orde te brengen.

De samenwerking komt erop neer dat leden van Facebook het pakket McAfee Internet Security Suite zes maanden gratis kunnen benutten. Daarna kunnen ze het pakket met korting aanschaffen.

De actie is nog niet voor alle 350 miljoen gebruikers beschikbaar. Facebookers uit de VS, Mexico, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Italië, Duitsland, Nederland, Spanje en Frankrijk kunnen nu al deelnemen. Dat gebeurt via de Facebookpagina van McAfee. In de volgende maanden wordt de landenlijst nog uitgebreid.


Scanprogamma
Naast de securitysoftware komt er een gratis programma waarmee gebruikers hun harde schijf kunnen scannen in het geval dat hun account gehackt werd. McAfee gaat bovendien Facebooks securitypagina voorzien van beveiligingsinformatie.

Facebook kampt de laatste maanden regelmatig met beveiligingsproblemen. Vaak gaat het om applicaties of pogingen tot oplichting via de netwerksite. Met deze actie wil het bedrijf duidelijk maken dat het de veiligheid ernstig neemt. Zo zegt het zelf geen inkomsten te halen uit de samenwerking met McAfee.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.