China wil duidelijkheid van Google

De Chinese overheid wil meer duidelijkheid van Google over de plannen om zijn Chinese vestiging te sluiten. Volgens werknemers van het bedrijf is de kans klein dat een van de twee partijen zal bijdraaien.

Het Chinese persagentschap Xinhua sprak met een anonieme overheidsbron over de zaak. “Het is nog steeds moeilijk om te zeggen of Google zal weggaan uit China of niet”, stelt deze bron. Daarom wil de overheid nu meer informatie over de uitspraken.

Als Google daadwerkelijk vertrekt, dan verliezen zevenhonderd Chinese werknemers hun job. Een tweede anonieme bron, werkzaam bij Google China, zegt dat het bedrijf de boodschap ook intern heeft meegedeeld. De meeste werknemers zouden pessimistisch zijn. “Er zal geen overeenkomst zijn als beide partijen weigeren toegevingen te doen”, aldus de anonieme bron.

[related_article id=”158578″]

Filter nog niet weg
De zoekgigant heeft bekendgemaakt dat zijn sites het slachtoffer zijn geworden van een zeer gerichte aanval op de mailboxen van mensenrechtenactivisten. Ook andere bedrijven werden daarbij onder vuur genomen.

Dat was voor Google reden genoeg om zijn zoekresultaten niet langer te censureren, iets wat wordt opgelegd door de Chinese overheid.

Maar volgens Xinhua is de censuur nog niet daadwerkelijk opgeheven. Er wordt nog altijd de boodschap meegegeven dat sommige resultaten niet worden getoond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business