Nieuws

iPhonegebruiker lijdt aan stockholmsyndroom

Gebruikers van de iPhone vertonen dezelfde loyaliteit aan het merk Apple als gegijzelden voor hun gijzelnemer. Dat zeggen analisten van het Deens consultancybureau Strand Consulting.

De manier waarop iPhone-eigenaars de gebreken van hun smartphone verdedigen, is volgens Strand Consulting vergelijkbaar met het stockholmsyndroom. Deze benaming, voor een bekend psychologisch verschijnsel, komt van een overval in de Zweedse stad waarbij gijzelaars het opnamen voor hun gijzelnemers, zelfs na een zesdaagse gijzeling.

Gebruiker praat gebreken goed
Bij iPhonegebruikers gelden gelijkaardige symptomen. "Apple heeft een prachtige telefoon gelanceerd met een fantastische gebruikersinterface", zeggen de onderzoekers. "Maar het toestel heeft ook meerdere technische tekortkomingen, die door veel gebruikers gewoon geaccepteerd en verdedigd worden. Zelfs als die gebreken hen flink beperken in hun dagelijkse doen en laten.”

Sommige van deze tekortkomingen, zoals de hoge prijs, de zwakke camera, het ontbreken van goede sms- of mms-functionaliteit of het niet kunnen verwisselen van die batterij, worden volgens de analisten meestal goedgepraat door de gebruikers.

Ook het feit dat consumenten iPhones vaak met hart en ziel blijven verdedigen én kopen, bewijst volgend Strand dat er veel overeenkomsten zijn met het stockholmsyndroom.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business