Buurvrouw aangeklaagd voor wifisignaal

Een man uit Santa Fe (New Mexico, VS) heeft zijn buurvrouw aangeklaagd omdat zij weigert haar wifirouter, gsm en andere elektronische toestellen uit te schakelen. Daardoor heeft de aanklager te veel last van de straling en is hij ziek geworden.

Volgens de Santa Fe New Mexican zegt Arthur Firstenberg, de 59-jarige man om wie het gaat, dat hij gedwongen is om in zijn auto te slapen. Een hotel is geen optie omdat deze allemaal wifiverbindingen hebben.

Elektromagnetisch veld
Firstenberg zegt in zijn aanklacht dat hij meer klachten begon te krijgen vanaf het moment dat zijn buurvrouw in het huis kwam wonen. De huizen staan ruim 7,5 meter van elkaar. Maar omdat beide percelen ooit één stuk grond vormden, komt de stroomvoorziening van een gemeenschappelijke kabel. Dat zorgt er volgens de man voor dat het elektromagnetisch veld doorstroomt tot in zijn huis.

De ziekte sleept al lang aan, zegt Firstenberg zelf. Hij had in 1980 al last van maagpijn, geheugenverlies en andere symptomen. Sindsdien hebben dokters hem een buitengewone gevoeligheid voor chemicaliën en elektromagnetische straling toegedicht.

Twijfel
Over het al dan niet schadelijk zijn van draadloze signalen en elektronische apparaten in het algemeen is al veel gediscussieerd. Hoewel de straling meetbaar is, heeft nog geen enkel onderzoek een duidelijk verband gelegd tussen gezondheid en de signalen.

Het verhaal doet enigszins denken aan dat van de Britse dj Steve Miller. Die wist aan de tabloidkrant The Sun uitgebreid te vertellen hoe hij nergens meer rust kon vinden door zijn wifi-allergie. Uiteindelijk bleek het verhaal een pr-stunt voor zijn nieuwe album.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business