Nieuws

Prima kwartaalcijfers voor Philips

Philips doet het goed. In het vierde kwartaal van 2009 boekte het bedrijf een omzet van 7,3 miljard euro en een nettowinst van 260 miljoen euro. Bovendien zijn de resultaten zichtbaar in alle drie de operationele sectoren.

De behaalde omzet is vergelijkbaar met wat Philips een jaar eerder voor elkaar kreeg, met een gecorrigeerde EBITA (winst vóór aftrek belasting) op een recordniveau van 12,3 procent van de omzet. In opkomende landen, zoals India en Brazilië, steeg de omzet met 8 procent op jaarbasis.

Drie sectoren presteren goed
In zowel Healthcare, Consumer Lifestyle als Lighting zijn verbeterde kwartaalcijfers behaald. De omzet in Healthcare is ongeveer hetzelfde als die in 2008, maar met een hogere winst.

In de tak Consumer Lifestyle is Philips in het bijzonder opgetogen met zijn televisies. Sinds lange tijd zijn deze weer rendabel.

Tot slot zorgt de opkomende ledverlichting voor goede resultaten in Lighting. Voor het eerst zijn deze producten verantwoordelijk voor meer dan tien procent van de totale omzet (1,8 miljoen euro) in die sector.

De goede cijfers wijt Philips aan een sterke verbetering van de operationele winst en een forse verlaging van de vaste lasten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business