Nieuws

Aanvallen op Facebook nemen snel toe

Sophos’ beveiligingsrapport over 2009 liegt er niet om. Aanvallen op netwerksites zijn met zeventig procent toegenomen. Facebook is favoriet bij cybercriminelen en daarmee het gevaarlijkste sociaal netwerk.

Ten opzichte van april 2009 zijn in december 2009 alle percentages over opgemerkte aanvallen toegenomen. Ook maken bedrijven zich steeds meer zorgen over het gebruik van sociale netwerken.

Terecht, want zeventig procent heeft in 2009 te maken gehad met malware, waarvan meer dan de helft binnendrong via sociale media. Zestig procent vindt Facebook de grootste bedreiging, gevolgd door MySpace met achttien procent en Twitter met zeventien procent.

Sophos waarschuwt dat ook lokale netwerken, zoals Netlog in België en Hyves in Nederland, vatbaar kunnen zijn voor infiltratie.

Encryptie is het devies
De ondervraagde bedrijven maken zich eveneens zorgen over dataverlies via sociale netwerken. Om dit te voorkomen is gegevens versleutelen door middel van encryptie noodzakelijk, alsook de infrastructuur voor malwarebescherming uitbreiden.

Extra risico op web
Het gevaar op het web wordt volgens Sophos nog groter, omdat websites met een betrouwbare uitstraling onbewust risicovolle content bevatten. The New York Times en Gizmodo waren in 2009 twee van de slachtoffers.

Ruim 37 procent van de kwaadaardige webpagina’s komt uit de Verenigde Staten. Op de tweede plaats staat Rusland met bijna dertien procent. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business