Nieuws

Hele trans-Siberische treinrit op Google Maps

Google komt met een opmerkelijk initiatief op de proppen voor de passieve reiziger: het heeft namelijk de hele trans-Siberische route op z’n kaartendienst Maps geplaatst.

Op deze pagina kun je de hele treinrit als YouTube-filmpje volgen. Je moet er wel wat voor overhebben: de rit Moskou-Vladivostok is 9.288 km lang. Dat vertaalt zich ruwweg in 115 uur video, ofwel een kleine vijf dagen non-stop schermstaren.

Maar geen nood: genoeg entertainment voor onderweg. Zo kun je in de rechterkolom de audioversie van Leo Tolstoys ‘Oorlog en vrede’ en Nikolai Gogols ‘Dode zielen’ raadplegen. Je kunt natuurlijk ook gewoon het geluid van de trein of zelfs de Russische radio opzetten.

[related_article id=”158901″]

Volledig interactief
Ook in de rechterkolom vind je de meest pittoreske plekken van de route, maar wat het helemaal afmaakt is het Google-kaartje onder de video. Dit updatet zichzelf, in synchronisatie met de videobeelden. Dat is erg handig, want zo kun je tijdens de treinrit uitzoomen en kijken waar je nu exact bent, en hoe ver het nog is tot de eindbestemming.

Andersom werkt het echter ook. Klik in de kaart op een bepaald punt van de trans-Siberische route en de video springt naar dat punt in de rit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business