Nieuws

VS gewaarschuwd voor catastrofale cyberaanval

Zonder extra maatregelen is het slechts een kwestie van tijd voordat de VS slachtoffer wordt van een cyberaanval, beweren beveiligingsadviseurs. De Amerikaanse overheid zou een cyberoorlog nu verliezen, en bedrijven verliezen marktaandeel en inkomsten.

“Als ons land nu in cyberoorlog zou zijn, zouden we verliezen”, zegt Michael McConnell, vicepresident van Booz Allen Hamilton. Dit bedrijf geeft andere bedrijven advies over veiligheidszaken. “We zijn het kwetsbaarste land. We zijn het meest verbonden. Oftewel, we hebben het meest te verliezen.” 

De Verenigde Staten zullen het risico van een aanval niet kunnen verminderen zolang de overheid niet meer betrokken raakt bij het beveiligen van het nationale netwerk. Dit drukte McConnell de Senaat op het hart tijdens een hoorzitting afgelopen dinsdag. 

VS wordt dagelijks aangevallen
McConnells uiteenzetting krijgt de steun van James Lewis, een vooraanstaande medewerker van het Center for Strategic and International Studies. “Amerika wordt dagelijks aangevallen, waardoor het elke dag vitale informatie verliest”, zegt hij. “We mogen niet meer wachten. We hebben een plan nodig voor cyberveiligheid. Een aanval zou zijn als doodbloeden zonder dat we het doorhebben. Dat is eigenlijk wat er nu gebeurt.”

Cyber Security Act
Een plan heeft het land al in zekere zin met de wet Cyber Security Act 2009. Deze wet legt het gebruik van vergunningen en certificaten op aan de veiligheidsmedewerkers van organisaties en bedrijven die cruciale informatie hebben over de infrastructuur van de Verenigde Staten. 

Ook economie geschaad
Volgens Scott Borg, hoofdeconoom van de U.S. Cyber Consequences Unit, blijft ook de Amerikaanse economie niet gespaard:

“Aanvallers stelen kolossale aantallen bedrijfsinformatie, wat bedrijven in gevaar brengt. Nu beschadigen ze de economie al veel meer dan wat algemeen erkend wordt. Het verlies is groter dan het verlies door identiteitsdiefstal of kredietkaartfraude.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business