Wereldwijd kunnen zo’n twee miljoen gebruikers van Nokia-smartphones nu internetbellen met Skype for Symbian. De applicatie is gratis verkrijgbaar in Nokia’s Ovi Store. Via wifi of een mobiele dataverbinding kunnen Nokia-klanten Skype onderweg gebruiken voor Skype-to-Skype-gesprekken, om instant messages (IM) te sturen of om bestanden met elkaar te delen. Draadloze markt aanboren De dienst is […]


Wereldwijd kunnen zo’n twee miljoen gebruikers van Nokia-smartphones nu internetbellen met Skype for Symbian. De applicatie is gratis verkrijgbaar in Nokia’s Ovi Store.

Via wifi of een mobiele dataverbinding kunnen Nokia-klanten Skype onderweg gebruiken voor Skype-to-Skype-gesprekken, om instant messages (IM) te sturen of om bestanden met elkaar te delen.

Draadloze markt aanboren
De dienst is sinds vorige maand beschikbaar voor Amerikaanse Verizon Wireless-gebruikers. Het wordt duidelijk dat Skype zijn zinnen heeft gezet op de draadloze mobiele markt.


Het initiatief nam tot nu toe geen hoge vlucht, omdat de meeste telecomoperatoren het als een bedreiging zien voor hun diensten.

Van deze gedachte neemt Nokia nu echter afstand. “We zijn ervan overtuigd dat de Skype-applicatie voor Nokia-smartphones meer Symbiangebruikers zal aantrekken”, reageert Jo Harlow, senior vicepresident voor smartphones bij Nokia.

Tegenwoordig registreert Nokia anderhalf miljoen downloads per dag in de Ovi Store. Drie maanden geleden was dit ‘maar’ een miljoen.