Een op de vier Britse kinderen heeft wel eens een poging ondernomen om een e-mailaccount of webwinkel te hacken. De helft doet dit voor zijn plezier. Dit blijkt uit een onderzoek van beveiliger Tufin Technologies en de politie van het district Cumbria. Duizend kinderen namen deel aan de enquête over hackgedrag.  Ook al is de […]

Advertentie

Een op de vier Britse kinderen heeft wel eens een poging ondernomen om een e-mailaccount of webwinkel te hacken. De helft doet dit voor zijn plezier. Dit blijkt uit een onderzoek van beveiliger Tufin Technologies en de politie van het district Cumbria.

Duizend kinderen namen deel aan de enquête over hackgedrag. 

Ook al is de ruime meerderheid (78%) het met elkaar eens dat hacken eigenlijk fout is, een kwart van de Britse kinderen heeft dit wel eens geprobeerd. Bijna evenveel jongens (53%) als meisjes (47%) geven toe een keer een Facebook of e-mailaccount te hebben gehackt. De voornaamste reden om in te breken is plezier (46%), gevolgd door storingen veroorzaken (21%) en eraan verdienen (20%). Vijf procent wil zelfs professioneel aan de slag als hacker. 

Facebook en e-mail populair
Een derde van de respondenten is al het slachtoffer geweest van een inbraak in hun Facebook of e-mail. Dit zijn dan ook de voornaamste doelwitten, respectievelijk 25 en 18 procent. Daarnaast heeft 7 procent het wel eens op een webwinkel, 5 procent op de website van zijn school en 3 procent op een bedrijfswebsite gemunt.

Zeer jong
Ook opmerkelijk is dat bijna de helft van de ondervraagden hacken niet als illegaal ervaart. 78 procent van de crimineeltjes is jonger dan dertien jaar. In Londen is 16 procent niet eens tien jaar.

Het enige lichtpuntje in het onderzoek is dat 82 procent inbreken moeilijker vindt dan verwacht.