Nieuws

Apple-medewerker ontslagen voor te vroeg tonen iPad

Een medewerker van Apple die de iPad te vroeg aan Apple-oprichter Steve Wozniak toonde tijdens de lancering van het toestel is daarvoor ontslagen. Maar Wozniak zet vraagtekens bij de strengheid van Apple.

“Ik kan u vertellen dat de Apple-tester die tijdens de iPad-lancering gedurende twee minuten een iPad heeft getoond ook daadwerkelijk ontslagen is”, schrijft Wozniak op zijn blog.

De avant-première die Wozniak kreeg, heeft Apple geen schade berokkend, oordeelt Wozniak. Hij heeft de situatie aan Apple-baas Steve Jobs uitgelegd, en die heeft gereageerd met "het stelt dus niet veel voor”.

[related_article id=”158256″]

iPhone-verliezer niet ontslagen
Het ontslag van de iPad-tester staat in schril contrast met de affaire Gray Powell. Deze Apple-medewerker liet een prototype van de iPhone 4G per ongeluk achter in een café. Die blunder heeft Apple wel schade berokkend en krijgt nog een juridisch staartje. Toch is Powell niet ontslagen voor zijn vergeetachtigheid.

Wozniak neemt het in zijn blog op voor de Apple-werknemers die zo streng behandeld worden door hun werkgever. “Wat zie ik hier over het hoofd?” vraagt hij zich af. “De geheimhouding van producten is goed voor Apple en moet afgedwongen worden, maar misschien is tien procent vriendelijkheid en negentig procent strengheid ook OK.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business