Bill Gates maakt wolken

Bill Gates investeert in een schepenvloot die zeewater de lucht in schiet. Zo kunnen er wolken ontstaan die de aarde beschermen tegen broeikasgassen.

Als er een nieuw gek idee om de wereld te verbeteren opduikt, dan is de kans groot dat Bill Gates erachter zit. Enkele weken geleden werd bekend dat hij een nieuwe generatie kernreactoren wil ontwikkelen. Nu heeft hij een technisch antwoord op de opwarming van de aarde.

300.000 dollar
Concreet gaat het om Silver Lining, een onderzoeksvereniging uit San Francisco (VS) waar Gates driehonderdduizend dollar in investeert, aldus Times Online. Met dat geld kan de vereniging machines bouwen die zeewater in microscopische deeltjes kunnen omzetten.

Die deeltjes kunnen eenvoudig een kilometer hoog de lucht worden ingeschoten, waardoor er witte wolken ontstaan. Het zonlicht wordt dan meer weerkaatst, wat het broeikaseffect vermindert.

Het is eens iets anders dan cloudcomputing.

Een test voor het project bevat tien schepen die samen tienduizend ton zeewater per seconde de lucht in kunnen spuwen. In totaal zouden er 1.900 van deze schepen nodig zijn om de opwarming van de aarde te stoppen. Daarvoor zou wel een budget van vijf miljard pond nodig zijn, ofwel 5,8 miljard euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business