Nieuws

Salesforce.com schendt Microsoftpatenten

Microsoft heeft Salesforce.com aangeklaagd in de VS. Het cloudbedrijf zou negen patenten schenden.

Met de rechtszaak streeft Microsoft zowel een geldelijke schadevergoeding na als een bevel om een aantal activiteiten permanent of tijdelijk te staken. Microsoft beweert zelfs dat Salesforce.com weet dat het de patenten schendt. De softwarereus vindt dat Salesforce.com daarom alle gerechtskosten mag dragen.

“Microsoft is al decennia een leider en vernieuwer in de softwaresector en blijft miljarden investeren in geweldige softwareproducten en diensten”, zegt Horacio Gutierrez, een van Microsofts topadvocaten, in een mededeling. “We hebben een verantwoordelijkheid tegenover onze klanten, partners en aandeelhouders om die investering te vrijwaren. We kunnen dus niet met onze duimen staan draaien terwijl anderen ons intellectueel eigendom schenden.”

[related_article id=”161452″]

Kroniek van een aangekondigde zaak
Onder de negen patenten is er bijvoorbeeld dat van een ‘systeem of methode om een webpagina met een embedded menu te maken en te tonen’. Een ander patent omschrijft een manier om toolbars te stapelen in een computerscherm.

Salesforce.com werd een jaar geleden al op de hoogte gebracht van de inbreuken. Begin dit jaar nog liet het bedrijf verstaan de klachten te onderzoeken en te zien welke patenten ze er tegenover konden zetten om eventueel tot een patentovereenkomst te komen.

Hoewel Microsoft vaak in patentruzies verzeild raakt, is dit nog maar de vierde keer dat het zelf actie onderneemt om zijn patenten te beschermen. Eerdere ruzies met Belkin en TomTom werden snel bijgelegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business