Nieuws

Ontvangstproblemen met iPhone 4

Als je de iPhone 4 op twee verschillende plaatsen aanraakt aan de metalen rand, valt de ontvangst van het toestel weg. Dat blijkt uit verschillende gebruikersvideo’s die overal opduiken.

De metalen rand rond het toestel is een van de nieuwigheden aan de iPhone 4. Die rand doet dienst als buitenantenne en zou een beter signaal moeten opleveren, ook voor 3G en wifi. Maar dat blijkt in de praktijk anders uit te draaien.

Op de website Gizmodo is in een filmpje te zien hoe een gebruiker die zijn ontvangstsignaal bijna helemaal kwijtspeelt zodra hij de metalen rand op twee plaatsen aanraakt. Toeval? Opgezet spel? Moeilijk te zeggen, maar intussen duiken er steeds meer filmpjes op van iPhonekopers die hetzelfde probleem ondervinden.

[related_article id=”158256″]

Het is erg onduidelijk in welke omstandigheden de ontvangst precies wegvalt, maar volgens enkele gebruikers zou het systematisch gebeuren als de linkerkant samen met de onderkant aangeraakt wordt. Dat werd uitgeprobeerd onder verschillende omstandigheden (binnen, buiten, op verschillende plaatsen, met en zonder schoenen, …), telkens met hetzelfde resultaat: geen signaal.

Apple op de hoogte?
Er gaan ook stemmen op dat Apple op de hoogte zou zijn van dit probleem. Apple heeft namelijk kort na de voorstelling van de iPhone 4 zelf een plastic ‘bumper’ voor het toestel in zijn Apple Store gezet, die de metalen buitenantenne afschermt. En dat is de eerste keer dat dat gebeurt: eerder liet Apple het maken van hoesjes en omhulsels voor de iPhone over aan derden.

De Deense professor Gert Frølund Pedersen houdt zich aan de universiteit van Aalborg al enkele jaren bezig met de werking van antennes bij mobiele apparaten. “Deze techniek is niet nieuw. Vrijwel alle mobiele telefoons gebruiken metalen onderdelen voor hun antenne. Maar bij de iPhone 4 is het onvermijdelijk dat de antenne wordt aangeraakt, waardoor een deel van de energie van de antenne in warmte wordt omgezet en verloren gaat.”

Zou het kunnen dat de verbindingsproblemen die Steve Jobs had tijdens de voorstelling van de iPhone 4 op het WWDC hiermee te maken hadden, en dat hij de telefoon op een verkeerde manier in zijn handen hield?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business