Nieuws

Floorplanner.com

Je huis opnieuw inrichten kan je hele weekend opeisen, en misschien zelfs de rest van de week als je er niet meteen uitraakt. Met de Flash-webapplicatie Floorplanner.com kun je je nieuwe interieur tot op de centimeter nauwkeurig virtueel uittesten, en dat zonder de rolmeter tevoorschijn te moeten halen.

Uitblinken in eenvoud
Al vanaf het begin is het duidelijk dat het nabouwen van je huiskamer geen uren hoeft te duren met Floorplanner.com. De Flash-interface blinkt uit in eenvoud, zonder dat je de echte dimensies uit het oog hoeft te verliezen. De online omgeving reageert alert en het is niet moeilijk uit te vissen hoe ramen, deuren, tuinpaden, banken en zelfs zwembaden zijn toe te voegen.

Bovendien kun je ook van deze objecten nauwkeurig het juiste formaat bepalen, zodat je snel ziet of je nieuwe tafel wel in een bepaald gedeelte van de kamer past. Leuk is de mogelijkheid om zelf een ondergrond te selecteren, waarbij de tegels of houtvloer zo geroteerd kunnen worden dat het motief overeenkomt met de situatie in het echt.

We merken tijdens het bouwen dat je niet zomaar lukraak losse kamers kunt tekenen en aan elkaar kunt verbinden met gangen. Na enig proberen ontdekken we dat je aansluitende kamers alleen kunt creëren door de hoek van een al bestaande kamer als beginpunt te gebruiken. Dat is geen probleem, omdat de leefruimten in een huis of appartement nu eenmaal op elkaar aansluiten.

Problemen
Toch levert die aanpak bij een iets ongebruikelijker vloerplan soms problemen op. Tijdens het testen krijgen we bovendien een ongewenste muur in beeld die aan beide zijden van ons appartement meterslang uitsteekt. We kunnen het geval met geen mogelijkheid verwijderen en zien de indringer ook ons 3D-aanzicht verpesten.

De bijzonder uitgebreide meubelbibliotheek van Floorplanner.com is ingedeeld per type kamer, waarbij we naast trappen wc’s en pooltafels aantreffen. Het is ook mogelijk om je eigen media toe te voegen, zoals foto’s en video’s. Het leek ons leuk om een poster van thuis aan de muur te hangen, maar we krijgen de afbeelding helaas niet weergegeven in de plattegrond.

Als je klaar bent met ontwerpen, kun je overschakelen naar een driedimensionaal aanzicht om een idee te krijgen hoe het ontwerp er in het echt zou uitzien. Helaas is het in deze modus niet mogelijk om objecten te manipuleren en zit vaak een van de muren in de weg bij het bekijken.

Het helpt niet dat de zoomfunctie nogal beperkt is, zodat we uiteindelijk terugschakelen naar 2D-aanzicht, een muur verwijderden en vervolgens weer teruggaan naar onze 3D-kamer. Wel fijn is de mogelijkheid om het rasterwerk en de afmetingen uit te schakelen.

Delen met familie
De gemaakte plattegrond delen met familie en vrienden is eenvoudig, dankzij de mogelijkheid om die te versturen via e-mail en Facebook. Twitter-ondersteuning ontbreekt voorlopig nog. Je kunt een ontwerp ook publiceren, wat betekent dat de plattegrond een eigen URL krijgt en anderen die zelf kunnen bewerken.

Floorplanner.com is vooral een plezier om mee te werken. Beginnende gebruikers zullen weinig moeite hebben om aan de slag te gaan, al mogen de ontwikkelaars soms wel wat meer uitleg geven. Ondanks enkele minpunten kunnen we deze online interieurontwerper dan ook van harte aanbevelen.

Floorplanner.com
Prijs: gratis (19 euro voor Plus-versie) (juni 2010)

PRO: je kunt meteen beginnen; intuïtieve bediening; uitgebreide objectenbibliotheek; nauwkeurig.
CONTRA: kamers tekenen soms lastig; zicht 3D-laag vaak geblokkeerd; gebrekkige zoomfunctie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business