iTunes gaat online streamen

De streamingdienst voor iTunes komt eraan. Binnenkort kan je bepaalde muziek vanuit de cloud naar een computer, iPod of iPhone sturen.

Over de iTunescloud werd al veel gespeculeerd sinds Apple eind vorig jaar streamingdienst Lala overnam. Maar volgens bronnen van Boygeniusreport zit het er binnenkort echt aan te komen.

In totaal worden er drie mogelijkheden aangeboden. Je kunt films en muziek streamen vanaf de servers van Apple naar je computer en andere toestellen. Je kan vanaf je eigen computer naar andere computers en toestellen streamen, en toestellen kunnen draadloos synchroniseren met iTunes.

[related_article id=”158256″]

In het eerste geval zal het enkel gaan om liedjes en films die zijn aangekocht bij Apple. Je kunt dus niet de hele offline muziekcollectie op het web zetten. Maar zoals de tweede mogelijkheid aangeeft, kan je wel muziek vanaf je computer laten streamen.

De draadloze synchronisatie zou ook voor applicaties gelden. Dat wil zeggen dat wijzigingen in je agenda of contacten automatisch worden gewijzigd op andere toestellen. Al loopt Apple hier wel rijkelijk achter op Android, dat die mogelijkheid al anderhalf jaar aanbiedt.

Camera’s
Verder meldt de bron van Boygeniusreport dat Apple twee nieuwe toestellen zal uitbrengen met camera- of videocapaciteiten. Dat zal dit najaar of iets daarvoor gebeuren. Vermoedelijk gaat het om de nieuwe iPods die rond die tijd worden voorgesteld.

Update 17u20:
In tegenstelling tot wat Boy Genius Report schrijft is het al langer mogelijk om contacten en agenda te synchroniseren met je computer. De titel is overigens tussen aanhalingstekens geplaatst omdat het bericht niet bevestigd is door Apple.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business