Nieuws

Rebit SaveMe

Op tijd een back-up van je bestanden nemen is een absolute noodzaak. Iedereen heeft dat advies al gehoord, maar de vraag is hoeveel mensen het ook echt opvolgen. Niet iedereen weet immers hoe hij aan zo’n back-up moet beginnen, laat staan hoe vaak er een back-up gemaakt moet worden.

Easy Computing biedt daar nu een oplossing voor. Met Rebit SaveMe gebeurt het maken van back-ups voortdurend en volautomatisch. Je koppelt gewoon een externe harde schijf aan je computer, installeert de software en de rest gebeurt vanzelf. Het programma maakt een kopie van de volledige inhoud van de computer en houdt ook oudere versies van bestanden bij.

Als de back-upschijf losgekoppeld wordt, merkt het programma dat en onthoudt het de wijzigingen die je vanaf dat ogenblik aanbrengt. Op het moment dat de schijf weer aangesloten wordt, updatet SaveMe hem met de meest recente back-upgegevens.

Op de achtergrond
De software installeren verloopt vlot. Het installatiescherm is overzichtelijk en zeker niet ingewikkeld. Nadat de software op de harde schijf staat, begint hij aan een eerste back-up. Die kan wel even duren, afhankelijk van de schijfruimte die je computer in beslag neemt.

Zodra SaveMe een volledige back-up heeft gemaakt, laat het programma zich nauwelijks nog opmerken. Het blijft wel degelijk op de achtergrond draaien, maar de systeembronnen die het daarvoor nodig heeft, zijn verwaarloosbaar.

Herstel-cd
Mocht het ooit tot een fatale crash komen, dan biedt de meegeleverde herstel-cd uitkomst. Die start je pc op in een programma dat je volledige computerinhoud integraal kan herstellen. Let wel dat dit, net zoals de eerste back-up, ettelijke uren in beslag kan nemen.

Is het besturingssysteem onherstelbaar, dan kun je nog altijd de back-upschijf aan een nieuwe Windows-installatie koppelen en je bestanden er zo weer naartoe slepen. Diezelfde functionaliteit geldt ook als je de schijf aan een andere computer hangt. Om te voorkomen dat iemand met deze gegevens gaat lopen, biedt SaveMe de optie om je back-upschijf met een wachtwoord te beveiligen.

Kikker
Ondanks de soepele werking van de software moeten we toch enkele kleine opmerkingen maken. Zo installeert Redit SaveMe ongemerkt software op de computers waarmee je de back-ups wilt bekijken. Dat zorgt ervoor dat je soms lang moet zoeken naar een manier om het pictogram met de kikker uit ‘Mijn Computer’ weg te krijgen.

SaveMe werkt bovendien alleen met Windows-bestandssystemen. Apple-gebruikers zijn met andere woorden aangewezen op andere oplossingen.

Rebit SaveMe
Prijs: 49,95 euro (juli 2010)

PRO: zeer gebruiksvriendelijk; werkt betrouwbaar; weinig belastend voor computer.
CONTRA: installeert stiekem software op andere systemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business