The Hurt Locker blijft in trek bij downloaders

De waarschuwing van de makers van The Hurt Locker aan het adres van illegaal downloadende filmliefhebbers heeft weinig opgeleverd. Ondanks een hangende rechtszaak wordt de film nog even actief gedownload.

De makers van de speelfilm hebben in de VS een klacht ingediend tegen vijfduizend onbekenden. Dat deden ze op basis van achterhaalde IP-adressen waarop de film werd binnengehaald. Maar volgens de pro-piraterijnieuwssite TorrentFreak heeft dat niets afgedaan aan de hoeveelheid downloads.

Volgens de site werd de film in juni iets meer dan tweehonderdduizend keer gedownload. Daarmee staat hij in de top 25 van de afgelopen maand. Dat is niet slecht als je weet dat de film al een jaar circuleert. Zo’n 23 procent van alle downloads komt uit de VS.

Half werk
De makers hebben destijds laten weten dat ze de IP-adressen van downloaders noteren en de identiteit via de rechtbank proberen te achterhalen, om zo de piraten te kunnen aanklagen.

Al zegt TorrentFreak dat de makers van de film maar half werk leveren. Zo hebben ze nog geen enkele keer aan een torrentsite gevraagd om de links naar de film weg te halen. Een dergelijke notice & take down-procedure leidt in de meeste gevallen tot verwijdering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business