Relatief weinig cyberaanvallen vanuit Nederland

Over een periode van zes maanden werd in Nederland het laagste aantal cyberaanvallen geïnitieerd. Dit blijkt uit cijfers van SecureWorks.

Beveiligingsexpert Secure Works onderzocht zestien landen gedurende een half jaar. Per land indexeerde het bedrijf het aantal actieve computers, het aantal totale cyberaanvallen en het aantal aanvallen per duizend pc’s.

Met in totaal ruim 974.000 aanvallen is Nederland hekkensluiter. In relatieve aantallen, waarbij rekening gehouden wordt met het aantal inwoners en het aantal actieve computers, wint India het van Nederland met 52 aanvallen per duizend computers, tegenover 57 aanvallen per duizend computers in ons land. De Verenigde Staten scoren het hoogst met 1.660.

Volgens Jon Ramsey, directeur van SecureWorks, duidt dit op een gebrekkige beveiliging van computers. Slecht beveiligde pc’s worden vervolgens gebruikt als botnets om aanvallen te initiëren. Ook de snelheid van de internetverbinding en het aantal Windows-, Mac- en Linux-gebruikers per land maken een verschil.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business