Facebook breidt cadeaushop uit

Facebook vervangt zijn Gift Shop op de site. De nieuwe winkel is uitgebreid en verkoopt naast virtuele voorwerpen nu andere zaken.

Doorgaans kon je in de winkel virtuele geschenken kopen die je naar andere Facebookgebruikers kon sturen. Voortaan kun je bijvoorbeeld ook iemand een downloadbare mp3 sturen, al is dit momenteel alleen binnen de VS mogelijk. Andere gebruikers kunnen het fragment zien en er dertig seconden van beluisteren.

De cadeauwinkel is een van Facebooks weinige inkomstenbronnen, naast de advertenties. Daarom wordt verwacht dat de site hier meer omzet uit wil halen.

Facebook breidt geschenkshop uit

Voor de muziekverkoop werkt Facebook samen met Lala, dat onlangs werd overgenomen door Apple. Verder kan je de credits gebruiken voor liefdadigheidsprojecten. Heb je nog credits van het oude systeem, dan worden deze gewoon omgewisseld naar de nieuwe winkel.

De uitbreiding zal mogelijk veel meer gebruikers aantrekken dan nu het geval is. Tot nu kon je immers alleen virtuele voorwerpen kopen (die je wel betaalde met echt geld). Zaken als liefdadigheidsdonaties en downloadbare mp3’s kunnen daar op termijn verandering in brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business