Skype zet Fring aan de kant

Bellen met Skype binnen de Fring-applicatie is niet meer mogelijk. De beide voipdiensten vechten het conflict publiekelijk uit.

Fring, een tool die verschillende chatdiensten zoals ICQ, Messenger en Skype bundelt, beschuldigt Skype van "bang zijn voor open mobiele communicatie". Het doet dat nadat Skype juridische stappen heeft ondernomen tegen Fring.

Skype blokkeert nu de applicatie van zijn concurrent, omdat Fring afgelopen vrijdag bellen via Skype binnen zijn opgewaardeerde voipapplicatie voor de iPhone 4 ineens onmogelijk maakte. Aanleiding hiervoor was dat deze populaire dienst voor serverproblemen zorgde. Fring koos er toen voor om alleen gesprekken van Fring naar Fring te ondersteunen.

Beschuldigingen over en weer
Avi Shechter, de baas van Fring, beschrijft in een blog de actie van Skype als een "hinderlaag".

Skype reageert in zijn blog door te stellen dat Fring misbruik maakt van zijn software en zo "in toenemende mate zijn merk en zijn reputatie bij consumenten beschadigt". Ook is het terugtrekken van de ondersteuning voor Skype in strijd met de gebruikersvoorwaarden die voor Fring gelden.

Dat voldoende Skypegebruikers klagen over het feit dat Skype niet werkt via Fring is wellicht eveneens een reden geweest om de dienst te weren.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business