Nieuws

TrueCrypt 7.0

De gratis encryptietool TrueCrypt kan in zijn nieuwste versie vele malen sneller versleutelen, dankzij ondersteuning van hardware-acceleratie voor Intelprocessors.

Wie wil profiteren van de nieuwe functie moet wel een recente Intelprocessor in bezit hebben die Intel AES-IL-instructies herkent. De ontwikkelaar van TrueCrypt heeft op zijn site een korte voorbeeldlijst gepubliceerd van ondersteunde Intelprocessors, hoofdzakelijk het nieuwe Core i5/i7-type. 

[download_file]

AES is een uiterst krachtige 128-bits encryptiemethode die in veel software als WinRar wordt aangeboden. Softwarematige versleuteling met deze methode kost de nodige tijd, maar moet volgens TrueCrypt met de nieuwe functie vier tot acht keer sneller kunnen gaan.

AES is slechts een van de vele encryptiemethoden die TrueCrypt ondersteunt, maar wel een van de populairste. 

Partities organiseren
Zoals gewoonlijk bij een update voegen de makers van TrueCrypt een aanzienlijk aantal grote en kleine verbeteringen toe. De nadruk ligt ditmaal op comfort.

Een versleutelde TrueCrypt-partitie kan nu zo worden geconfigureerd dat hij automatisch wordt gemount zodra hij contact maakt met een pc. Dat komt vooral van pas voor volumes die zich op een USB-stick of externe harde schijf bevinden.

TrueCrypt laat je nu ook je favoriete partities organiseren, als je tenminste meerdere versleutelde volumes gebruikt. Je kunt ze eigen labels geven, bepalen in welke volgorde ze worden weergegeven en welk volume het eerst wordt gemount.

Dit encryptieprogramma is geschikt voor de laatste versie van Windows, maar ook voor Mac OS X en Linux.

aesdownloadsencryptiefavorieteni5i7intelpartitietruecrypt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals