Nieuws

Easy Computing SOS Videocassettes

Iedereen heeft thuis nog wel oude VHS-banden liggen, goed gearchiveerd en verstopt achter hun digitale opvolgers. Maar die analoge banden zijn geen eeuwig leven beschoren, tenzij je ze omzet in een digitaal formaat. Dit pakketje van Easy Computing belooft precies wat we vragen.

Naast de software worden zelfs alle benodigde kabels meegeleverd om je antieke VHS-recorder via een composiet-naar-USB verloopstekker aan je computer te koppelen. Tot daar ons enthousiasme, want een papieren handleiding vinden we niet, alleen een elektronische versie op de cd-rom. De software-installatie maakt ons ook al niet bepaald vrolijk.

Een dikke dertig minuten duurt het om het programma SOS Videocassettes en de ondersteunende software te installeren op onze toch behoorlijke testcomputer.

Maar met goede moed lanceren we het programma en starten we onze videorecorder. Op de VHS-band waarmee we testen staan echografiebeelden, die we graag digitaal willen veiligstellen.

Maar het programma SOS Videocassettes geeft geen teken van leven, zelfs niet na het herinstalleren van de USB-stuurprogramma’s. Het hele scenario herhaalt zich op een tweede testcomputer, met hetzelfde resultaat.

Zo blijven we helaas achter met een VHS-cassette die nog altijd niet gedigitaliseerd is.

Easy Computing SOS Videocassettes
Prijs: 49,95 euro (juli 2010)

PRO: meegeleverde kabels.
CONTRA: software-installatie duurt erg lang, USB-connector weigert dienst, geen papieren handleiding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business