iPhone 4 heeft inderdaad slechtere ontvangst

De zogenaamde deathgrip van de iPhone 4 bestaat, zelfs als de telefoon niet wordt vastgehouden. Maar het verschil met andere toestellen is niet groot.

Adviesbureau PA Consulting Group testte het signaal van de iPhone 4, de BlackBerry 9700 en de HTC HD2. In een eerste test werd de telefoon in verschillende richtingen gelegd, zonder hem vast te houden.

Hier komen de resultaten sterk overeen. De iPhone haalt gemiddeld -38,1 dBm. Dat is een eenheid om de stroomratio of het signaal te meten. De BlackBerry en HTC doen het iets beter met -35,5 en -37,7 dBm. Al zijn de verschillen zo goed als te verwaarlozen.

[related_article id=”158256″]

Bij een test waarbij de telefoon zowel los als stevig in de linker- en rechterhand wordt gehouden, is er een iets groter verschil. Hier eindigt de iPhone op -46 dBm. De BlackBerry houdt nog -42,8 over en bij de HTC wordt -39,8 gemeten.

Dicht bij zendmast
Beide testen zijn nogmaals overgedaan met een testnetwerk waarbij de drie toestellen dicht bij de zendmast liggen. Hier valt op dat de BlackBerry 9700 een sterkte van -15,7 dBm haalt, wat veel beter is dan de -19,9 en -20,6 Dbm van de iPhone 4 en HTC HD2.

Wanneer de telefoons worden vastgehouden op het testnetwerk, heeft de HTC weer het beste signaal met -24,7 dBm. BlackBerry haalt -25,1 en de iPhone komt met -26,7 dBm opnieuw het slechtst uit de bus.

Kort samengevat heeft de iPhone 4 een slechter bereik dan de andere twee toestellen. Iets wat nog toeneemt wanneer je het toestel vastpakt. Maar de verschillen zijn dus niet heel groot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business