Nieuws

Yoko Ono wil Beatles niet op iTunes

Tik bijna om het even welke internationale artiest in in de catalogus van de onlinemuziekwinkel iTunes, en je kan zijn liedjes downloaden tegen betaling. De term The Beatles levert echter geen enkele vermelding op.

In juni 2008 maakte ex-Beatle Paul McCartney nochtans bekend dat de rechtenhouders hun verzet tegen downloads zouden opgeven. Ten laatste in 2009 zouden de dertien kernalbums via onder meer iTunes te koop zijn. Nog voor die deadline liet McCartney weten dat de onderhandelingen langer aansleepten dan gedacht. Recent nog zei McCartney dat vooral platenmaatschappij EMI blijft dwarsliggen.

Maar ook Yoko Ono is een van de oorzaken, zo blijkt nu. Als weduwe van Beatle John Lennon mag ze mee haar zeg doen over hoe de muziek van de Fab Four wordt verkocht. Digitale downloads via iTunes en andere muzieksites ziet ze niet zitten. "Er is één element waar we niet zo blij mee zijn, als mensen", verklaart Ono, zonder in detail te treden.

[related_article id=”158256″]

De Britse krant Daily Mail wijst erop dat Yoko Ono door de fans wordt beschouwd als de oorzaak van de split van de Beatles. En nu verhindert ze de digitale release. De vraag is of ze haar verzet niet beter opgeeft. Experts gaan ervan uit dat de Beatles jaarlijks honderd miljoen keer worden gedownload. Illegaal. En daar verdienen de rechtenhouders, onder wie Yoko Ono, geen cent aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business