Nieuws

Pismo File Mount Audit Package 1.0.0.159

Je downloadt wel vaker iso- en zip-bestanden? Dan kan Pismo File Mount Audit Package handig van pas komen. Met dit tooltje kan je de inhoud van zulke bestanden namelijk vliegensvlug koppelen aan een virtuele map, zodat je de inhoud kunt bekijken zonder de bestanden eerst te moeten uitpakken of branden.

Je kunt de tool opstarten via het Windows startmenu, maar je vindt de belangrijkste opties ook terug in het contextmenu van de Verkenner. De optie ‘quick mount’ aanklikken bij een van de ondersteunde bestandstypes (zip, iso, ciso, isz, daa, cfs) volstaat om de inhoud van het bestand meteen in een apart venster van de Verkenner te zien verschijnen. Ook bestanden op verwijderbare schijven en netwerkshares laten zich op deze manier koppelen.

[download_file]

Je treft hier ook de optie ‘mount’ aan, maar dan krijg je wel eerst nog een optievenster te zien waarin je onder meer vastlegt in hoeverre de virtuele map zichtbaar moet zijn (alleen voor de eigenaar of ook voor anderen) en met welke toegangsmachtigingen (lezen of ook schrijven).

Handig is nog dat je Pismo File Mount Audit Package kunt gebruiken om versleutelde mappen te creëren (met de extensie .pfo), afgeschermd met een wachtwoord. Pas wanneer je zo’n bestand met Pismo koppelt aan een virtuele map én het bijhorende wachtwoord invoert, krijg je toegang tot de inhoud.

Goed om weten voor gevorderde gebruikers: deze tool laat zich nagenoeg volledig vanuit de opdrachtregel bedienen, wat handig kan zijn voor scripting en automatisering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business