Nieuws

Pinguïns krijgen Street View

Pinguïns kunnen vanaf nu op zoek naar een geschikt plekje voor hun nest met Google Street View. Zo schrijft Brian McClendon van het Earth and Maps-team op de officiële Google-blog.

Google Street View is met de uitbreiding van beelden uit Antarctica beschikbaar op alle continenten. Ook Brazilië en Ierland zijn toegevoegd. Drie jaar na de lancering van Street View, dat toen vijf Amerikaanse steden virtueel beschikbaar stelde, heeft de zoekgigant alle continenten bezocht.

Half Moon Island
Dat het drie jaar duurde voordat Antarctica in beeld werd gebracht, is niet zo verwonderlijk. Wegen of paden voor de Google-auto zijn er immers amper, dus moesten de beelden te voet geschoten worden. Eind januari vergezelden McClendon en zijn vrouw een expeditie naar het witte continent.

Overal zijn ze echter niet kunnen komen. Alleen het gebied rond Half Moon Island is momenteel gedigitaliseerd. Maar niet getreurd, er zijn genoeg pinguïns en zeehonden te ontdekken voor wie altijd al Antarctica wilde bezoeken maar er nooit aan toekwam.

Naast Antarctica covert Street View nu ook Ierland en een groot deel van Brazilië, waaronder kustgebieden en de steden Sao Paulo en Rio de Janeiro.

Vreemd genoeg is België nog steeds niet te zien in de straatbeeldendienst. Wanneer de wel al in kaart gebrachte Belgische gebieden via Street View te verkennen zijn, blijft voorlopig afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business