Nieuws

inSSIDer 2.0

InSSIDer is een uitstekend hulpmiddel voor wie problemen heeft met een draadloos netwerk. Het programma plot namelijk in realtime het draadloze signaal van alle gedetecteerde netwerken.

Bovendien krijg je nog veel meer nuttige informatie. InSSIDer werkt zowel onder Windows XP, Vista als Windows 7, in 32- en in 64-bitsversie.

Zodra je de (juiste) draadloze netwerkadapter hebt geselecteerd en de startknop hebt ingedrukt, brengt inSSIDer de ontvangen draadloze signalen in kaart. Je krijgt met name een grafiek uitgetekend die voor elk gedetecteerd WLAN in realtime de signaalsterkte aangeeft, met dB als eenheid.

[download_file]

Van elk netwerk verneem je bovendien het SSID, het MAC-adres en de producent van de draadloze router of het toegangspunt, het kanaal, de beveiligingsmethode (WEP, WPA…), het netwerktype, enzovoort. De tool kan verder de gegevens van heel wat gps-toestellen inlezen (NMEA v2.3 en hoger). In dat geval krijg je voor elke router ook nog de lengte- en breedtegraad mee.

[related_article id=”152275″]

Frequenties filteren
Nieuw aan deze versie van inSSIDer is de getabde interface in het onderste paneel. Naast de Time Graph (met de realtime signaalgrafiek) kun je de tabs 2.4 GHz Channels en 5 GHz Channels openen. Je krijgt dan alleen de signalen binnen de aangegeven frequentie in beeld.

Krijg je signalen van veel netwerken te zien, dan kan de tab Filters erg handig zijn. Klik je hier namelijk Create New aan, dan kun je de signalen namelijk op uiteenlopende criteria filteren, waaronder het kanaal, RSSI, 802.11x-type, MAC-adres, beveiliging en SSID.

downloadshardwareinssidermacnetwerkssid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals