Nieuws

Apple toont nieuwe MacBook Air

Apple wil de beste kwaliteiten van de iPhone en de iPad naar de Mac brengen, en het doet dat met een nieuwe MacBook Air en een update van zijn besturingssysteem. Steve Jobs toonde de nieuwtjes tijdens een keynote in Cupertino.

Kruising van MacBook en iPad
De nieuwe lijn MacBook Airs is dunner en lichter dan het vorige model, en probeert de snelle responstijd en het lange batterijleven van de iPad te benaderen. Deze nieuwe laptops zijn beschikbaar in 11,6 inch en in een 13,3 inch-variant en kosten tussen 999 en 1.599 euro. Prijzen zijn afhankelijk van de schermgrootte, de processor en de opslagcapaciteit.

Apple laat de harde schijf links liggen en heeft deze MacBooks uitgerust met flashgeheugen. Dat zou er volgens Apple voor moeten zorgen dat de batterij 5 tot 7 uur meegaat bij “draadloos webgebruik”.

Steve Jobs bestempelde de nieuwe producten, die 1 à 1,3 kilogram wegen, als het resultaat van een huwelijk tussen een MacBook en een iPad. Ook op langere termijn wil Apple meer iOS naar de Mac brengen, met bredere ondersteuning voor multitouch en een App Store. Dat zal gebeuren in de nieuwe versie van Mac OS X, Lion gedoopt, die moet verschijnen in de zomer van 2011.

[related_article id=”158256″]

App Store voor Mac
Een applicatiewinkel voor de Mac zou er evenwel al vroeger moeten komen – er zijn plannen voor een versie van Snow Leopard die binnen negentig dagen klaar zou zijn. Ontwikkelaars kunnen vanaf volgende maand applicaties indienen. De App Store zal niet de enige manier zijn om Mac-apps te bemachtigen, maar volgens Steve Jobs is het wel “de beste manier”.

Het bedrijf kondigde ook nog een nieuwe versie aan van iLife, een softwarebundel om foto’s, films en muziek te bewerken, organiseren en publiceren. Op nieuwe Macs zal deze suite (met nieuwe versies van iPhoto, iMovie en Garageband) voorgeïnstalleerd zijn; mensen die al een Mac hebben en een upgrade willen, betalen 49 euro.

Verder lanceert Apple ook nog een bètaversie van FaceTime voor Mac. Deze videochatapplicatie was tot nu alleen beschikbaar voor bezitters van een iPhone 4, maar kan nu dus door een grotere gebruikersgroep benut worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business