Nieuws

Google geeft Indiërs gratis muziek

Google gaat de welig tierende muziekpiraterij in India te lijf door gratis muziekstreams aan te bieden.

Drie Indiase muzieklabels, die samen de rechten op honderdduizenden muziekstukken bezitten, zijn een overeenkomst aangegaan met Google om gratis muziekstreams aan te bieden. Vanaf vandaag is de volledige catalogus beluisterbaar via google.co.in/music.

Integratie in zoekresultaten
Op termijn verwerkt Google de muziekdienst in zijn zoekmachine. Indiërs die een muziekgerelateerde term opzoeken krijgen dan legale muziekstreams en downloads voorgeschoteld boven aan de pagina. Dat meldt The Wall Street Journal.

[related_article id=”158901″]

De partners van Google hopen op deze manier meer bezoekers naar hun website te lokken en zo meer te verdienen aan advertenties. Op termijn zouden ze ook betaalde downloads kunnen aanbieden.

Inkomsten muziekindustrie
Bollywoodmuziek en klassieke Indiase muziek zijn immens populair in het land. Toch verdiende de Indiase muziekindustrie vorig jaar maar 165 miljoen dollar, op een wereldtotaal van 26,4 miljard. De reden hiervoor is de wijdverspreide verkoop van gekopieerde cd’s en de stijging van het aantal websites die illegaal muziek aanbieden.

India telt momenteel amper 81 miljoen internetgebruikers onder zijn meer dan een miljard inwoners. Het aantal internetaansluitingen zit de laatste jaren wel in de lift. Google hoopt met dit initiatief, naast winst maken uit advertenties, het internetgebruik in het land een duwtje in de rug te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business