Nieuws

Media Markt verkoopt AMD-systemen

Na jarenlang alleen Intelsystemen te hebben verkocht, biedt Media Markt nu ook computers met AMD-chips aan.

Bovendien informeert de winkel zijn Nederlandse klanten uitgebreid over het nieuwe aanbod. Zo staat er in de folder uitleg over het Visionconcept van AMD. In de brochure wordt onder meer de Acer Aspire 7551-laptop met Athlon II P320-dualcore en HD 4250-GPU aangeprezen. Laptops van HP, Toshiba en Packard Bell zijn eveneens verkrijgbaar.

Ook in Belgische filialen zullen AMD-systemen hun intrede maken. “Wanneer weten we echter nog niet”, stelt woordvoerder Valère Somers. “Het kan nog voor de feestdagen zijn, maar net zo goed pas volgend jaar. De onderhandelingen over een definitief akkoord zijn nog bezig. Hoe dan ook, AMD komt er zeker aan.”

[related_article id=”152275″]

In Duitsland werden de eerste AMD-notebooks begin deze maand aangeboden.

Gevolg van boete? 
Anderhalf jaar geleden kreeg Intel een boete van 1,06 miljard euro van de Europese Unie, omdat het winkelketens korting gaf indien ze alleen Intelsystemen zouden verkopen. Neelie Kroes, die de boete uitdeelde, stelde dat het bedrijf op die manier concurrenten en consumenten benadeelde.

Ook Media Markt zou ongeoorloofde kortingen hebben gekregen. Wellicht dat een AMD-aanbod daarom zo lang op zich heeft laten wachten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business