Nieuws

Shape Collage 2.5.3

Je hebt een hele fotocollectie en nu had je daar graag een selectie van afgedrukt. Met Shape Collage geef je hier snel een speelse wending aan.

In plaats van de foto’s op de klassieke manier af te drukken – netjes naast en onder elkaar – laat Shape Collage je zelf de vorm van de collage bepalen. Standaard kan je kiezen uit een hart, rechthoek, cirkel of een zelf in te voeren tekst, maar met behulp van wat rudimentair gereedschap kan je net zo goed ook een eigen vorm uittekenen. Verder vind je ook op de site van Shape Collage nog zestig bruikbare vormen.

Vervolgens hoef je maar aan te geven hoeveel en welke foto’s je in de collage wilt gebruiken. Je kunt tevens de collage-afmetingen instellen, evenals de grootte van de foto’s waaruit de collage wordt opgebouwd. Je bepaalt ook zelf hoeveel (wit)ruimte je maximaal tussen elke foto wenst. De kader- en achtergrondkleur laat zich eveneens instellen, maar je kunt voor de achtergrond ook een foto selecteren.

[download_file]

Fotogrootte kiezen
Op de tab Geavanceerd tref je ten slotte nog een aantal interessante functies en parameters aan. Het is bijvoorbeeld mogelijk de rotatiehoek en de schaduwverschuiving vast te leggen. Ook kan je duidelijk maken of je alle foto’s al dan niet in dezelfde grootte afgedrukt wil zien.

Aan de gratis variant kleven wel enkele beperkingen: onder aan je collages verschijnt telkens een bescheiden watermerk en de uitvoer is beperkt tot jpg en png (geen psd dus).

De tool is onder meer ook voor Mac OS X en Linux beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business