Nieuws

Microsoft trekt slechte Outlook-patch in

Microsoft heeft een stabiliteitspatch voor Outlook 2007 ingetrokken omdat die meer problemen oplevert dan oplost.

Twee dagen nadat de update voor Outlook 2007 het levenslicht zag tijdens de Patch Tuesday van december, heeft Microsoft hem weer verwijderd. De softwaregigant raadt gebruikers die de patch automatisch hebben binnengehaald via de Microsoft Update-functie aan om hem weer te verwijderen.

Foutmeldingen bij mailen
Amper enkele uren na de beschikbaarstelling van de patch, die ironisch genoeg voor stabiliteits- en prestatieverbeteringen moest zorgen, stroomden de klachten binnen. Dat meldt Computerworld.

[related_article id=”161452″]

Zo treden er grote vertragingen op bij het wisselen tussen mappen, blijkt de automatische archiveringsfunctie niet meer te werken en krijgen sommige gebruikers foutmeldingen bij het verzenden en ontvangen van e-mails. 

De problemen doen zich voor bij gebruikers die geen Exchange-server geconfigureerd hebben en Outlook 2007 gebruiken om hun mails van een webgebaseerd e-mailaccount op te halen. Gmail is er zo eentje, maar ook Microsofts eigen Windows Live Hotmail geeft problemen.

Microsoft verontschuldigt zich
Microsoft bekende vrijdag op de Outlook-blog dat er problemen zijn met de update en dat deze tot nader order is verwijderd. De softwarereus verontschuldigt zich voor het ongemak en stelt een handleiding ter beschikking om de installatie ongedaan te maken.

Een gepatchte versie van de patch zal waarschijnlijk ten vroegste tijdens de volgende maandelijkse updateronde beschikbaar worden gesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business