Nieuws

Politie arresteert Anonymous

De Britse politie heeft vijf jonge mannen aangehouden op verdenking van deelname aan de DDoS-aanvallen die gelanceerd werden door Anonymous. De groep nam websites van bedrijven die Wikileaks het leven zuur maakten in het vizier.

De vijf, leeftijd tussen 15 en 26, werden om 7 uur ’s ochtends uit hun bed gelicht door politiediensten op verschillende plaatsen in het Verenigd Koninkrijk. De verdachten werden overgebracht naar plaatselijke politiekantoren en blijven voorlopig aangehouden.

Anonymous is een groep internetactivisten die het afgelopen jaar een aantal DDoS-aanvallen uitvoerden. Hiervoor maakten ze gebruik van het Low Orbit Ion Cannon (LOIC), een tool die als doel heeft webservers onderuit te halen.

Computer Misuse Act
De groep bracht websites van onder meer Visa, Mastercard en PayPal op de knieën, als protest tegen het schrappen van betalingsmogelijkheden aan de klokkenluiderssite Wikileaks.

De aanhoudingen maken volgens de politie deel uit van een groter internationaal onderzoek. Mogelijk worden de vijf aangeklaagd vanwege inbreuk op de Computer Misuse Act. De straffen die daarop staan, variëren tussen tien jaar gevangenis en een boete van vijfduizend pond.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business