Nieuws

AllMyapps.com alpha

Apple en Google komen met een OS-applicatiewinkel, maar voor Windows is er al langer eentje: Allmyapps.com.

Vorig jaar zetten we Allmyapps al eens tegenover Ninite. Dat zijn allebei ‘applicatiewinkels’ waar je je favoriete gratis software uit een lijst kiest. Vervolgens installeert een klein hulpprogramma al die software zonder toezicht op je harde schijf. Destijds won Ninite met de handen op de rug, maar de ontwikkelaars van Allmyapps maakten een indrukwekkende comeback.

Allmyapps heeft zijn interface opgeschoond, versneld en een startscherm gemaakt, waardoor je kunt teruglezen wat de populairste en nieuwste apps van het moment zijn. Dankzij de goede zoekfunctie en de handige indeling is het erg gemakkelijk om apps toe te voegen of te verwijderen, zelfs tijdens de installatie.

[related_article id=”160534″]

Geen Nederlandstalige software
Allmyapps weet adware als van Ask.com, die door veel gratis programma’s optioneel wordt aangeboden, goed te omzeilen. Helaas is het nog niet mogelijk om Nederlandstalige versies te installeren.

Het aantal beschikbare exemplaren loopt inmiddels in de honderden, met ook Ubuntu-software, maar we missen nog altijd commerciële software. Volgens de ontwikkelaar zal die echter snel worden toegevoegd. Toch ontbreekt maar zelden een populaire freewareoplossing; we kunnen alleen het ijzersterke Imgburn niet terugvinden.

Veel werk voor de boeg
Tijdens het testen op verschillende Windows 7-testmachines blijkt echter dat dit concept nog verre van volmaakt is. Het lukt Allmyapps niet om verschillende applicaties te downloaden, waardoor het hele proces tot stilstand komt. We moeten zo opnieuw beginnen en de falende programma’s handmatig installeren. We wijten dit voorlopig aan de alphafase en hopen dat zulke problemen snel worden opgelost.

Windows 8 zou veel behoefte kunnen hebben aan zo’n applicatiewinkel, als de plooien worden gladgestreken en er Nederlandstalige ondersteuning wordt toegevoegd.

Allmyapps.com alpha
Prijs: gratis (februari 2011)

PRO: goede zoekfunctie; ruime selectie; snelle installatie; favoriete programma’s online bijhouden.
CONTRA: commerciële software ontbreekt nog; niet Nederlandstalig; installatieproces faalt herhaaldelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business