Nieuws

Googleman sluit zich aan bij Egyptische betogers

Wael Ghonim, de dertigjarige marketingmanager van Google, is dinsdag opgedoken op het Tahrirplein in Caïro. Hij werd begroet met een daverend applaus toen hij verklaarde: "We blijven bij onze eis, en dat is het vertrek van het regime."

Ghonim werd maandag door de Egyptische autoriteiten vrijgelaten, twaalf dagen nadat hij bij antiregeringsdemonstraties was opgepakt. Demonstranten op het Tahrirplein in Caïro zeiden dat de Googlemedewerker een van de belangrijkste jonge organisatoren was van een onlinecampagne die de aanleiding vormde voor de massale demonstraties op 25 januari.

Zo’n 130.000 mensen sloten zich op internet aan bij een Facebookgroep die Ghonim naar voren schuift als zijn woordvoerder, omdat zij zich niet willen laten vertegenwoordigen door de traditionele en door de regering goedgekeurde oppositiepartijen.

De enorme opkomst op het Tahrirplein laat zien dat de demonstraties nog steeds momentum hebben, ook al zit Moebarak na twee weken van demonstraties nog steeds in het zadel. Dinsdag sloten zelfs ambtenaren zich aan bij de demonstraties, net als vijfduizend hoogleraren en docenten.

[related_article id=”158901″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business