Nieuws

Adobe Flash Player 10.2

Adobe heeft versie 10.2 van zijn Flash Player vrijgegeven. Nieuw is de technologie die de makers Stage Video noemen. Deze moet zorgen dat het afspelen van video’s minder beslag legt op de processor.

Tom Nguyen, die bij Adobe instaat voor het Flashplatform, kondigt de nieuwe versie aan: “Stage Video laat websites gebruikmaken van hardwareversnelling op de volledige speeltijd van de video. De hardwareversnelling van Stage Video betekent dat Flash Player video’s in hogere kwaliteit kan afspelen, terwijl het ook minder processorkracht gebruikt. Dat zorgt voor een betere gebruikservaring, betere prestaties en uiteindelijk ook een langere batterijduur.”

Hardwareversnelling
CPU-gebruik tijdens het afspelen van videofilmpjes is altijd al een zwak punt geweest van Flash. Onder anderen Steve Jobs van Apple noemde Flash ooit een “CPU-verslinder”. Stage Video gebruikt de hardwareversnelling om video te combineren met andere elementen zoals tekst of andere afbeeldingen. Denk aan ondertitels, pop-upadvertenties of besturingselementen van een videofilmpje.

Webontwikkelaars moeten hun software updaten om de nieuwe Stage Video-interface te gebruiken. Adobe zegt dat Google dat al gedaan heeft voor de Flashgebaseerde videospeler van YouTube.

Flash Player 10.2 kan gedownload worden bij Adobe. Gebruikers van Google Chrome hoeven dat niet te doen: Google heeft de plug-in in zijn jongste stabiele versie (9.0.597.94) gestopt. Deze wordt automatisch binnengehaald elke keer dat je de browser herstart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business