Nieuws

Brickcom CB-101A

De merknaam Brickcom zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen met deze CB101-A.

Brickcom heeft een uitgebreid aanbod aan netwerkcamera’s, maar ze vallen niet op in de massa. Dat geldt ook voor de CB-101A. Onze eerste indruk? Een saaie verpakking met alleen een cd, de camera en een voedingskabel.

Lastige installatie
Bij de installatie loopt het niet veel beter, met stroeve menu’s en onduidelijkheid over de verschillende installatietypes. Pas wanneer het IP-adres van het toestel gekend is en de configuratie via het internet kan beginnen, besef je wat voor een gedetailleerd beeld de Brickcom CB-101A kan opnemen.

Zelfs bij slechte lichtomstandigheden blijft alles goed zichtbaar dankzij de ingebouwde led vooraan op de camera. Via de ingebouwde microSD-sleuf kun je tot 32 GB aan beelden opnemen.

Standaard is de camera aan te sluiten met een netwerkkabel en een voedingsadapter, maar de Brickcom CB-101A ondersteunt ook Power over Ethernet. Altijd handig wanneer je niet meteen een stopcontact in de buurt hebt. Dankzij de 1M CMOS-sensor kan deze IP-camera tot dertig beelden per seconde opnemen in een resolutie van 1.280 bij 800.

Bewegingssensor
Heel handig is de aanwezigheid van de PIR-sensor aan de voorkant. Zo begint hij te werken zodra hij beweging detecteert of kun je de sensor specifiek programmeren in een alarminstallatie.

De opvallendste eigenschap is echter de mogelijkheid om in twee richtingen te communiceren. Hij bevat naast een microfoon namelijk ook een luidspreker. Zo kun je op afstand spreken met iemand die zich in de buurt van de camera bevindt. Het is zelfs mogelijk om een gesproken bericht automatisch te laten afspelen bij beweging. Dit kan handig zijn bij huisdieren.

De Brickcom CB-101A ziet er klein en onschuldig uit, tot je het uitstekende beeld ziet en de functies doorloopt. Het is even doorbijten tijdens de installatie, maar daarna verschijnt er een camera met een zelden geziene beeldkwaliteit in zijn prijsklasse.

Brickcom CB-101A
Prijs: 357 euro (maart 2011)

PRO: hoge resolutie; ledbelichting; opslag op geheugenkaart; PIR-sensor aanwezig.
CONTRA: saaie interface; niet erg gebruiksvriendelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business