Nieuws

Waarom je de iPad 2 (niet) moet kopen

Apple lanceert deze week de iPad 2 in Europa. Als je een tablet overweegt, is dit dan de juiste keuze?

Waarom wel

  • De nieuwe iPad heeft camera’s. Eén vooraan en één achteraan. Daarmee wil Apple zijn eigen videochattoepassing Facetime een duwtje in de rug geven, maar interessanter is dat apps zoals Layar en Instagram nu hun weg vinden naar de tablet. De camera’s zijn echter niet bepaald van topkwaliteit.
  • De nieuwe iPad is met zijn 8,8 millimeter een derde dunner dan zijn voorganger en is zelfs slanker dan de iPhone 4. Hij heeft ook een lager gewicht, wat maakt dat hij makkelijker vast te houden is.
  • De iPad 2 heeft een aantal nieuwe ingewanden. Zo is er de dualcoreprocessor Apple A5 en een uitgebreid werkgeheugen van 512 megabyte. Dat maakt dat de iPad 2 meer ademruimte heeft voor multitasking en voor de veeleisende driedimensionale games.
  • De snellere processor zorgt er ook voor dat de iPad Full HD-video aankan op een extern scherm. Via een Digital AV-adapter kun je de iPad aansluiten op een computerscherm of tv.

Waarom niet

[related_article id=”158256″]

  • De iPad 2 vertoont heel sterke gelijkenissen met zijn voorganger: het scherm heeft dezelfde resolutie en grootte. Bovendien ziet het ernaar uit dat applicaties ook op de eerste iPad werken. Wie de camera’s niet nodig heeft kan dus even goed een oude iPad kopen. Die voorraad wordt nog uitverkocht aan voordelige prijzen en er zullen wel meer oude toestellen opduiken op de tweedehandsmarkt.
  • De iPad lost ook enkele verwachtingen niet in. Zo hoopten veel mensen op een scherm met hoge resolutie. Ook de verhoopte USB-poorten kwamen er niet. Wie dat een reden vindt om deze iPad niet te kopen, kan best wachten op een volgende generatie of uitkijken naar alternatieve tablets met Android.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business