Nieuwe Atom-chip voor tablets

Intel heeft een nieuwe Atomprocessor klaar. Vanaf mei duikt de chip op in tablets van onder andere Lenovo en Fujitsu.

De Atom Z670, voorheen bekend onder de codenaam Oak Trail, kan volgens Intel beter omgaan met video (tot 1050p) en moet zorgen voor een langere batterijduur dan vorige chips uit de Z-reeks. Met dit exemplaar kunnen tabletmakers ook kleinere en dunnere modellen maken. Dat heeft volgens Intel te maken met het feit dat het siliciumplaatje (waar de geïntegreerde ciruits opzitten) voortaan zestig procent kleiner is.

Behalve Lenovo en Fujitsu plannen ook Motion Computing, Razer en Viliv tablets die zijn gebaseerd op de Z670. In totaal zullen zo’n 35 verschillende producten de chip gebruiken. De processor ondersteunt de besturingssystemen Android, MeeGo en Windows.

[related_article id=”152275″]

Inhaalslag voor Intel
Intel heeft als grootste chipfabrikant ter wereld voorlopig het onderspit moeten delven als het gaat om de tabletmarkt. Zowel de iPad, de Motorola Xoom en de Galaxy Tab van Samsung als de tablets die RIM (BlackBerry) en HP gaan uitbrengen, gebruiken een processor van het Britse ARM. Onder meer het gebrek aan energiezuinigheid nekt de Amerikaanse gigant op de mobiele markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business