Nintendo werkt aan nieuwe console

Nintendo werkt aan een opvolger van de Wii. De console wordt hoogstwaarschijnlijk deze zomer voorgesteld.

Het nieuws wordt nog niet officieel bevestigd door Nintendo, maar meerdere bronnen van zowel Gameinformer als Computerandvideogames.com bevestigen de plannen van een console met HD-capaciteiten. Nintendo zou zijn nieuwe spelplatform deze zomer op de E3-gamebeurs voorstellen, al kan dat ook eerder zijn.

Volgens Computerandvideogames heeft de controller van de console een HD-scherm. Waarvoor dat zal dienen is nog onduidelijk, maar een doorgewinterde gamer zal vooral denken aan de manier waarop Nintendo momenteel twee schermen gebruikt in zijn draagbare DS- en 3DS-consoles.

Verder meldt de site dat de opvolger van de Wii betere grafische capaciteiten zal hebben dan de PlayStation 3 en de Xbox 360. De console zou ook de huidige Wii-games kunnen afspelen. De lancering komt er tegen eind 2012 aan.

Dat de opvolger van de Wii op grafisch vlak sterk zal staan is opmerkelijk. Nintendo kiest er traditioneel voor om minder in te zetten op grafisch geweld, en meer op innovatie. Zo was het de eerste fabrikant die bewegingscontrollers gebruikte.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business