Nieuws

Outlook Tools 2.3.0

Outlook is een krachtige en veelzijdige e-mailclient, maar sommige opties zijn wel erg diep verborgen. Outlook Tools maakt die makkelijker en sneller toegankelijk.

Voor alle duidelijkheid: Outlook Tools is geen plug-in, maar een losstaand programma. De tool is compatibel met alle Outlookversies van 2000 tot en met 2010.

[download_file]

Vijf tabbladen
Het applicatievenster bestaat uit vijf tabbladen. Op het tabblad General kan je onder meer de paden naar diverse onderdelen van Outlook aanpassen, zoals het pad naar de Outlook-data of naar de tijdelijke map die Outlook gebruikt om bijlagen te openen.

Het tabblad Startup Switches biedt precies wat de naam suggereert: je krijgt hier een overzicht van alle mogelijke schakelopties waarmee je Outlook kunt opstarten. En dat blijken er heel wat, wij tellen er veertig voor Outlook 2010. Gelukkig krijg je behoorlijk wat feedback via een pictogram dat naar een webpagina verwijst.

Met het derde tabblad, Clear MRU, kun je allerlei (tijdelijke) gebruikersinformatie verwijderen (MRU staat voor most recently used). Dat kan interessant zijn voor wie snel privacygevoelige gegevens wil wissen.

New Mail Alert is het vierde tabblad. Hier kan je alleen maar aangeven hoe lang het pop-upvenstertje (met de melding van een nieuw bericht) op je bureaublad zichtbaar moet zijn. Dat kunnen desnoods uren of dagen zijn, maar ook net zo goed (milli)seconden.

Ten slotte is er nog het tabblad Blocked Attachments, met een overzicht van alle bestandsextensies die Outlook uit veiligheidsoverwegingen standaard blokkeert. Dat blijken er bijna honderd te zijn. En jawel, inclusief de mogelijkheid om extensies selectief uit deze ‘verboden lijst’ te halen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business