Meeste Androidgebruikers ‘haten Apple’

Wie Android of iPhone gebruikt, blijft trouw aan zijn besturingssysteem. Onder Androidgebruikers is de kans op een overstap zelfs zeer klein.

Die resultaten komen uit een enquête van de website BusinessInsider bij tweeduizend online deelnemers. Opvallend is dat de functies en het platform worden aangegeven als belangrijkste punten bij het uitkiezen van een nieuwe telefoon. Applicaties tellen ook mee, maar hebben geen prioriteit.

Van de ondervraagden beschikt 33 procent over een iPhone, 51,4 procent doet het met Android. BlackBerry (8,3 procent), Windows Phone 7 (3,1 procent) en Palm (1,6 procent) eindigen iets verder in de rangschikking.

[related_article id=”158256″]

Trouw aan platform
Wie een nieuw toestel koopt, zal in 92 procent van de gevallen kiezen voor een duurder, geavanceerder model. Toen BusinessInsider polste naar de koopinteresses, bleek dat de respondenten grotendeels binnen hun huidige smartphoneplatform blijven. Vooral bij iPhone en Android is de klantentrouw hoog.

Als iPhonegebruikers een ander platform zouden overwegen, dan moet het om een toestel gaan dat beter is dan de iPhone, aldus 59,3 procent van de respondenten. 9,2 procent zou overstappen als het toestel goedkoper is, maar dezelfde mogelijkheden heeft. 23,8 procent geeft aan in geen geval van iPhone naar een andere smartphone over te stappen.

Onder geen beding een iPhone
Onder Androidgebruikers is er meer vijandigheid naar het concurrerend platform. 32,2 procent zou naar een iPhone overstappen als het toestel beter zou werken met niet-Appleproducten. Maar 55,7 procent zegt dat ze onder geen beding een iPhone zouden kopen omdat ze Apple haten.

Dat laatste toont aan dat consumenten trouw blijven aan het besturingssysteem. In 38,2 procent van de gevallen is het platform de doorslaggevende factor bij het kiezen van een smartphone. Functies komen met 33,1 procent op de tweede plaats. Applicaties (8,1 procent) volgen pas op de derde plaats.

Dat meer dan de helft van de ondervraagde Androidgebruikers Apple haat, verdient wel enige nuancering. Bij deze vraag bood BusinessInsider de optie ‘Nothing, I hate Apple’, zonder minder expliciete keuzemogelijkheden om aan te geven dat je als Androidgebruiker geen fan bent van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business