Nieuws

Telenet en Voo gaan voor vierde 3G-licentie

De telecombedrijven Telenet en Voo zouden samen een kandidatuur ingediend hebben voor de vierde Belgische 3G-licentie. 

De Belgische telecomregulator BIPT meldde vrijdag dat hij één kandidatuur had ontvangen voor de vierde 3G-gsm-licentie. De naam werd niet vrijgegeven, maar de meeste waarnemers tipten op Telenet, dat al meermaals zijn interesse voor de licentie had getoond.

Primeur
Volgens Datanews, dat zich beroept op "verschillende betrouwbare bronnen dicht bij het dossier" heeft Telenet de krachten gebundeld met zijn Waalse tegenhanger Voo. Het zou de eerste keer zijn dat twee Belgische telecombedrijven de handen in elkaar slaan om een mobiel aanbod in de markt te kunnen zetten.

[related_article id=”158455″]

Telenet wil niet reageren op het nieuws. Woordvoerder Stefan Coenjaerts houdt het bij "geen commentaar". Volgens Datanews kan de kandidatuur van Telenet mogelijk verklaren waarom de Mechelse kabelgroep naar eigen zeggen niet geïnteresseerd is in een overname van Mobistar.

Eind 2010 had Telenet tweehonderdduizend klanten voor mobiele telefonie. De Waalse kabelaar Voo heeft nog geen mobiel aanbod. Het BIPT onderzoekt momenteel of de kandidatuur ontvankelijk is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business