Nieuws

Microsoft frist interface Xbox op

Microsoft heeft de interface van de Xbox 360 opgefrist. Je kunt nu ook met stembesturing zoeken op de Xbox en naar YouTubefilmpjes kijken.

Een van de nieuwe functies is dat je met Bing kan zoeken op je Xbox. Wil je een spelletje van Lego spelen, dan zeg je dat tegen je console. Die zoekt dan in de bibliotheek naar welke titels je bezit, zo blijkt uit een demo die Microsoft gaf in de aanloop naar gamingbeurs E3. Hetzelfde geldt voor muziek en films die je hebt gekocht.

De spraakherkenning die de nieuwe Xbox-interface gebruikt, bestaat nog niet in het Nederlands. Tegen de herfst van 2011 wordt een uitbreiding van het aantal ondersteunde talen verwacht.

[related_article id=”161452″]

Of het Nederlands daarbij zit is koffiedik kijken, ook voor de Belgische productmanager voor Xbox Guy Spaey. En ook zoeken met Bing, dat nauw samenhangt met de spraakherkenning, zal pas later dit jaar uitkomen, voorspelt Spaey.

Televisie kijken
Met de nieuwe Xbox-interface kun je niet alleen YouTube-filmpjes bekijken, maar ook naar televisie kijken. Of dat aanbod ook bij ons beschikbaar wordt, is niet duidelijk.

Het goede nieuws is dat de live-tv ook beschikbaar wordt in andere landen dan de Verenigde Staten. Zo noemt Microsoft onder andere Foxtel in Australië en Canal+ in Frankrijk.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business