Nieuws

Wii U kan maar met één WiiPad overweg

Volgens Nintendo-goeroe Shigeru Miyamoto is de Wii U ontworpen om maar met één nieuwe controller te gebruiken.

In een interview met de Australische technologiesite Switched On tijdens de E3-gamebeurs verklaart het brein achter de Mario-, Donkey Kong- en Zeldaspellen dat je mogelijk slechts één nieuwe controller met de opvolger van de Wii kunt gebruiken.

3DS
De Japanse spelontwikkelaar onderzoekt nog of het mogelijk is om je eigen controller, ook wel WiiPad genoemd, mee te nemen naar een vriend om daar samen op de Wii U te spelen. "Het zou handiger zijn om je Nintendo 3DS mee te nemen en als controller te gebruiken", zegt Miyamoto.

Een reden voor deze beslissing gaf de spelontwikkelaar niet. Misschien heeft de Wii U niet genoeg rekenkracht om meer dan één controller van beelden te voorzien, al staan de definitieve hardwarespecificaties nog niet vast. Zo waren de beelden van Wii U-games die Nintendo tijdens de E3 toonde, opgenomen van consoles van de concurrentie.

Controller met touchscreen
De Wii U moet volgend jaar in de winkel liggen, voor een prijs die het huidige kostenplaatsje van de Xbox 360 en de PlayStation 3 evenaart. De Wii U onderscheidt zich van de huidige generatie spelconsoles door de nieuwe controller, die naast de traditionele knoppenlayout ook een aanraakscherm met een diagonaal van 6,2 inch aan boord heeft.

Op het scherm van de WiiPad kan extra informatie weergegeven worden, maar ook het volledige spelbeeld zodat gamen zonder televisie mogelijk wordt. Wie droomde van multiplayergames met meerdere personen zonder televisie, moet voorlopig nog wat verder dromen.

donkey konge3gaminghome-entertainmentmarionieuwsnintendoshigeru miyamotowiiwii uwiipadzelda

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals