Nieuws

Google zoekt nu ook met stemcommando’s

Google neemt nu ook gesproken zoekopdrachten aan. Zoeken op internet zou daarmee sneller moeten gaan volgens Google.

De zoekmachine van Google verandert niet heel veel, maar nu heeft de zoekgigant toch een nieuwe functie toegevoegd. Door op een microfoon te klikken, kan je je zoektermen inspreken.

De spraakherkenning werkt alleen op de gewone site van Google, die je met een gewone computer bezoekt. En zij is in het begin enkel beschikbaar in het Engels. Vanaf deze week zou de zoekfunctie gaandeweg overal geactiveerd moeten worden.

[related_article id=”158901″]

Google zoekt nu ook met stemcommando's

Android
De technologie zit al een tijdje op het mobiele platform van Google. Op Android kan je bijvoorbeeld al langer zoeken door je zoektermen in te spreken.

Wie de dienst op een computer wil gebruiken, heeft eerst en vooral een microfoon nodig. Nogal wiedes. Daarnaast moet je Google Chrome hebben, de browser van het internetbedrijf.

Je kunt niet alleen zoekwoorden inspreken, maar ook hele rekensommen. Alleen moet je daarvoor wel Engels spreken en de Angelsaksische regels volgen over komma’s en punten in cijfers.

Ook vertalingen zijn mogelijk. Je spreekt het commando "translate to" uit, gevolgd door de taal. De zin die je daarna dicteert, wordt vertaald.

Uit tests van onze Amerikaanse zustersite CNet.com blijkt dat de dienst veelbelovend is. De dingen die Google demonstreert lopen lekker en foutloos. Eigen tests blijken wel meer problemen op te leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business